Haksız rekabet hükümlerine göre üretim ve iş sırlarının korunması - Kayasoylu, Damla (My University, 2019)
Rekabetin adil bir düzende işleyişi tüm piyasa katılımcıları için önemli bir unsurdur. Rakibinden üstünolma isteği olan piyasa katılımcılarının sahip oldukları üretim ve iş sırları, korunmaya değer önemliekonomik bilgileri oluşturmaktadır. Adil bir rekabet ortamında gerçekleşecek kaliteli ve etkin üretim,piyasa katılımcıları için elde ettikleri başarıyı koruma ihtiyacı gerektirmektedir. Bu çalışmada üretimve iş sırlarının haksız rekabet hükümlerince korunması ele alınmaktadır. Bu hususların incelenmesiiçin TTK m.55/ 1-b,3, TTK m.55/ 1-c, TTK m.55/ 1-d’ den yararlanılmıştır.

The fair functioning of competition is an major fact for all market participants. The production andbusiness secrets of market participants, who want to be superior to their competitors, createessential economic information that is worth protecting. Quality and efficient production to beoccured in a fair competitive environment requires the need to maintain their success for marketparticipants. This study deals with the protection of production and business secrets by unfaircompetition provisions. TTK m.55 / 1-b, 3, TTK m.55 / 1-c, TTK m.55 / 1-d were used to examine thesesubject.
Keywords: Commercial law; Competition, Unfair; Gizlilik; Haksız Rekabet Secrecy; Hukuk; Law; Privacy; Production; Rekabet, Haksız; Sır Saklama; Ticaret hukuku; Ticari Sır; Trade secret; Unfair Competition; Üretim