Malmquist toplam faktör verimlilik endeksi: Türk sigorta sektörü uygulaması - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Finans sektörüne sağladığı katma değer, yarattığı istihdam ve birçok sektörle etkileşim içinde olması sebebiyle tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye ekonomisi için de bankacılık sektörünün yanı sıra stratejik öneme sahip sektörlerden birisi sigorta sektörüdür. Bu çalışmada Türk Sigorta Sektöründe 2006 2010 döneminde hayat dışı branşlarda faaliyet gösteren 23 sigorta şirketine ait öz kaynaklar, toplam aktifer, alınan primler, dönem net kar (zarar) ve teknik kar değişkenleri kullanılarak, toplam faktör verimlilikleri Malmquist toplam faktör verimlilik endeksi ile hesaplanmıştır.

Insurance industry is one of the sectors having strategic importance for the economy of Turkey similar to other developed countries, just as the banking sector, since it provides added value, interaction with many industries and create employment for the financial sector. In this study, total factor productivity is calculated by Malmquist total factor productivity index using variables of equity, total assets, the premiums received, net profit/loss and technical profit of non-life branches of 23 insurance companies operating in Turkish Insurance Sector within the
Malmquist total productivity index: Te application of Turkish insurance sector
Keywords: İktisat; İşletme