Türk ceza hukukunda kısa süreli hapis cezalarına seçenek yaptırımlar - Duman, Irmak (My University, 2017)
Kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara yer verildikten sonra bu seçenek yaptırımlara başvurmak için gerekli ön şartlar kanuni düzenlemeler çerçevesinde ele alınmıştır.

The alternatives to short term imprisonment are put forward. The prerequisites of these alternatives are examined within the scope of legal regulation.
Keywords: adli para cezası; Ceza hukuku; Cezanın amacına dair teoriler; community servce order; judicial fine; kamuya yararlı işte çalışmaTheories of the aim of punishment; kısa süreli hapis cezası; short term imprisonment; Türkiye