Endüstri meslek liselerinde toplam kalite yönetiminin uygulanabilirliği - Tireviz, Mehmet (My University, 1999)
Yeni bir yönetim anlayışı olarak toplam kalite yönetimi dünyada olduğu gibi ülkemizde de önem kazanmaktadır. Sevindirici olan husus bu yönetim anlayışını uygulayan şirketlerin verimlilikleri ve ürün kalitesi hızla artarak uluslar arası başarı ödülleri ile ödüllendirilmektedir. Bu kavramın sadece üretim sektöründe değil aynı zamanda hizmet sektöründe de başarı ile uygulanabilirliği kanıtlanmıştır. Eğitimde, hizmet sektörünün önemli parçasıdır. Daha efektif ve etkili bir eğitim sistemi olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitimde Toplam Kalite Yönetiminin uygulanabilirliği hususunda çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmaların bir parçası olan Endüstri Meslek Liselerinde öğrenci ve öğrenim kalitesini artırmak için Toplam Kalite Yönetiminin uygulanabilirliğinin araştırmak için bu çalışmayı yapmak istiyoruz. Yapılacak olan tezden laboratuar bir okul seçilerek Toplam Kalite Yönetiminin bütün fonksiyonları bu okulda uygulanacaktır. Bu çalışma sonunda öğretmenlerin motivasyonu ve öğrencilerin başarısının sonuçları detaylı olarak belirtilecektir.
Keywords: TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ,EĞİTİMDE