Arapça sözcük öğretiminde yapılan uygulamalar: M.Ü. İlahiyat fakültesi örneği - Yıldız, Nur (My University, 2009)
Bu çalışmada yabancı dilde hazırlanmış olan sözcük öğretim stratejileri Arapçaya uyarlanmıştır. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıflarının tümünde anketli bir çalışma ile Arapça öğretiminde sözcük öretim stratejilerinin ne oranda uygulandığı öğrencilerin görüşlerinden hareketle tespit edilmiştir. Çalışma genel itibariyle üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde yabancı dilde sözcük öğretimi stratejileri Arapça perspektifinden ele alınmıştır. İkinci bölümde Arapça öğretiminin Türkiye’deki tarihsel arka planı ele alınmıştır. Üçüncü bölümde ise hazırlık sınıfı öğrencilerine uyguladığımız Sözcük Öğretim Stratejileri Kullanımını Ölçme Anketi’nden elde ettiğimiz veriler ve bunların değerlendirilmesi yer almaktadır.

In this study, word teaching strategies in a foreign language was adopted to Arabic. In Marmara University Faculty of Theology, a study questionnaire with all of the preparatory class in teaching Arabic, what percentage of word teaching strategies are applied is determined by movement of the views of students. This study consists three sections. In the first section, word teaching strategies in a foreign language are discussed from the perspective of Arabic. In the second section, the historical backround of Arabic education in Turkey is discussed. Moreover, the third section includes data of Word Teaching Strategies Assessment Survey and their evaluation.
Keywords: Arap Dili