Cezayirli Gazi Hasan Paşa'nın hayatı ve faaliyetleri (1714?-1790) - Karahan, Ali (My University, 2017)
Bu çalışmada, XVIII. yüzyılda yaşamış Osmanlı devlet adamlarından Cezayirli Gazi Hasan Paşa’nın (1714?-1790) biyografisi ele alınmıştır. ABSTRACT In this study, the biography of Cezayirli Gazi Hasan Paşa (1714?-1790) from the Ottoman statesmen who lived in 18th century is discussed.
Keywords: Cezayirli Gazi Hasan Paşa; Cezayirli Gazi Hasan Paşa, (1714?-1790); Denizcilik; Osmanlı Denizciliği; Osmanlı İmparatorluğu; Ottoman Empire; Ottoman Navy; Tarih; Tarih - Osmanlı İmparatorluğu, 1288-1918; Türkiye; XVIII; XVIIIth century; yüzyıl Djezairli Ghazi Hasan Pasha