ABD VERGİ HUKUKU AÇISINDAN EV EKSENLİ ÇALIŞMA MODELİ - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Dördüncü sanayi devrimi olarak bilinen 21. Yüzyıl, bir taraftan dijital dünyaya geçişi başlatmış; diğer taraftan yaşanan salgın hastalıklarnedeniyle pandemi çağı olarak nitelendirilmiştir. İnsanlara evden çalışmayı ve sosyal mesafeyi korumasını söyleyen pandemi krizleri, baştaekonomi olmak üzere iş ve çalışma hayatını derinden etkilemektedir. Busüreçte ev eksenli çalışma, küresel pandemi krizi ile mücadelede önemlibir adım olarak görülmektedir. Diğer taraftan ülkemizde ev eksenli çalışmaya ilişkin mevzuat düzenlemeleri yetersiz kalmaktadır. Özellikle eveksenli çalışmaya ilişkin vergi hukukumuzda özel bir düzenleme bulunmadığı görülmektedir. Ev eksenli çalışma kapsamında oldukça eski birtarihe sahip olan ABD’de ise ev eksenli çalışanlara yönelik vergi hukukuaçısından federal düzeyde özel bir düzenleme bulunmaktadır. Bu çalışmada, ülkemize örnek teşkil etmesi bakımından ev eksenli çalışma modeli, ABD vergi hukuku açısından incelenecektir.

The 21st century, known as the fourth industrial revolution, initiated the transition to the digital world on one hand; On the other hand, it has been described as a pandemic age due to the epidemic diseases experienced. Pandemic crises that tell people to work from home and maintain social distance deeply affect business and working life, especially the economy. In this process, home-based work is seen as an important step in combating the global pandemic crisis. On the other hand, legislative arrangements regarding home-based work are insufficient in our country. It is seen that there is no special regulation in our tax law especially regarding home-based work. In the USA, which has a very old history within the scope of home-based work, there is a special regulation in the federal structure in terms of tax law for home-based employees. In this study, the home-based working model will be examined in terms of US tax law in terms of setting an example for our country.
HOME-BASED WORKING MODEL IN TERMS OF USA TAX LAW