Kurumsal imaj yönetimi ve TBMM’de yeni iletişim konsepti - Akay, Rafet Aykut (My University, 2005)
Soyadı : Rafet Aykut Akay letişim Bilimleri Halkla İlişkiler Prof. Dr. Alâeddin Asna Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans - Haziran 2005 Kurumsal İmaj Yönetimi, Türkiye Büyük Millet Meclisi

KURUMSAL İMAJ YÖNETİMİ VE TBMM'DE YENİ İLETİŞİM KONSEPTİ Ülkemizde faaliyet gösteren kamu kurumlarının iletişim yönetimi ve kurumsal halkla ilişkiler çalışmaları konusundaki yetersiz performansı, kamu kurumlarının olumlu niteliklere sahip bir şekilde algılanmasına engel olmaktadır. Kurumsal halkla ilişkilerin kuruma kattığı en önemli ve etkili değer olarak nitelendirebileceğimiz kurumsal imajın, kurumların kimliğine ve kültürüne uygun bir şekilde profesyonel kişilerce yönetildiği zaman kuruma olumlu değerler kattığı görülmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi de devletin en önemli kamu kurumu olarak kurumsal imaj yönetimini oluşturmuş olduğu Yeni İletişim Konsepti ile gerçekleştirmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi için henüz çok yeni olan ancak köklü reformlarla oturtulmuş konseptin kuruma önemli değerler kattığı çalışma içinde gösterilmeye çalışılmıştır. Yeni İletişim Konsepti diğer kamu kurumlarının da olumlu niteliklere sahip bir şekilde algılanması için kurumsal imaj yönetimi konusunda örnek teşkil etmektedir. Name and Surname : Rafet Aykut Akay Field: Communication Sciences Programme: Public Relations Supervisor: Professor Alâeddin Asna Degree Awarded and Date: Master - June 2005 Corporate Image Management, The Grand National Assembly of Turkey ABSTRACT CORPORATE IMAGE MANAGEMENT AND THE NEW COMMUNICATION CONCEPT IN THE GRAND NATIONAL ASSEMBLY OF TURKEY The insufficient performance in communication management and corporate public relations implementations of the public corporations that display in Turkey, prevents the public corporations to be perceived as positively. Corporate image can be described as the most important and effective value which is supplemented to corporations with the implementations of corporate public relations. It is widely seen that corporate image provides positive values for the corporate when it is managed by the professionals and adequately with the corporation's identy and culture implementations. As it is the most important public corporation of Turkey's government, The Grand National Assembly of Turkey, implements its corporate image management on The New Communication Concept programme which is formed again by The Grand National Assembly of Turkey. In this study, it is tried to be shown that important values are added to The Grand National Assembly of Turkey by the implementation of the concept which is just very new to corporate and built on radical reforms. The New Communication Concept becomes a precedent to provide a positive perception for the other public corporations on the issue of corporate management.
Keywords: Halkla ilişkiler; Halkla İlişkiler; İletişim; Kurumsal İmaj Yönetimi