Yeni iletişim ortamlarının sosyalleşme üzerindeki etkileri - Çakmak, Bahadır (My University, 2012)
Sosyalleşme, Yeni İletişim Ortamları, Bilgi Toplumu ÖZET Yeni İletişim Ortamlarının Sosyalleşme Üzerindeki Etkileri Değişen toplumsal yapı ile birlikte, bireylerin iletişim ortam ve araçları değişmektedir. Buda beraberinde sosyalleşme olgusunun da değiştiğini göstermektedir. Bilgi toplumu içinde yer alan en önemli iletişim ortamları olan sosyal paylaşım ağları, artık yeni bir sosyalleşme yapısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu araştırmanın temel konusu sosyal paylaşım ağlarının sosyalleşme üzerindeki etkilerini ve yeni bir sosyalleşme yapısını oluşturmaya çalıştırmaktır. Socialization, New Media, Informatic Society

The New Media's impacts on socialization People’s communication’s medium and tools is changed with the changing structure of society. Therefore the idea of socialization is changed. Today, Social Networks ,which are the most important communication medium inside the information society, are confront to be the structure of socialization.The purpose of this study, to expose the effects of social Networks in socialzation and to form the new structure of socializations
Keywords: Bilgi Toplumu; Bilişim; İletişim Teknolojileri