Prof. Dr. Haluk Dursun biyografisi - SATAN, ALİ (KOCAV Yayınevi, 2022)
A. Halûk Dursun Hoca ömrünü Türk Kültür ve Medeniyetini araştırmaya, yaşamaya ve yaşatmaya adamış mümtaz bir şahsiyettir. Yalnız araştırmakla kalmamış, tespitlerini tek tek hayata geçirmiş ve kitaplaştırarak kalıcı hale getirmiştir. Onun kültür ve medeniyeti, florası, faunası, kubbesi minaresi ve köşküyle güzel İstanbul'unu İstanbul'da Yaşama Sanatı ve Boğaziçi'nde Kırk Yılım'da ; Tuna nehrine olan coşkun sevgisini Tuna Güzellemesi'nde; bu topraklara ve onun tarihi-tabii güzelliklerine olan ilgi ve merakını Nilden Tuna'ya ve Osmanlı Coğrafyası'na Yolculuk'unda; müsteşarlık döneminde yürüttüğü şehir-insan projesiyle Türk kültürünün yetiştirdiği münevverleri Medeniyet Köprüsü Beş Şehirli'de; Hereke'den İstanbul'a oradan Ankara'ya bakan yardımcılığına kadar uzanan hayat hikayesini İncir Çekirdeği'nde; nihayet sevdiği gençlere aktardığı 62 yıllık hayat tecrübesini Halûk'un Defteri; Gençlere Hayat Bilgisi'nde okumak; onun bütün yönleriyle kendi kaleminden tanımak mümkündür.