Integration of migrants in europe: role of local authorities and migrant associations - Dalğakıran, Ebru (My University, 2014)
Çağlar boyu insanlar daha iyi yaşam koşullarına sahip olabilmek için göç etme gereksinimi duymuşlardır. Özellikle küreselleşen dünyamızda, sunduğu fırsatlardan ötürü şehirler, göçmenler için birer çekim merkezi haline gelmiştir. Her ne kadar göçmenlerin yaşadıkları ülkelere uyumu konusundaki entegrasyon politikaları hükümetler tarafından ele alınsa da, bu politikaların asıl uygulamaya koyulduğu ve etkilerinin hissedildiği şehirlerde yerel yönetimlere önemli görevler düşmektedir. Aynı derecede göçmenlerin uyumunu kolaylaştırma konusunda göçmen derneklerinin önemi göz ardı edilemez. Bu nedenlerden ötürü, bu çalışma göçmen entegrasyonunda yerel yönetimlerin ve göçmen derneklerinin rolünü anlamayı amaçlamaktadır. Bu çalışmada, göçmen entegrasyonunda yerel yönetimlerin ve göçmen derneklerinin rolü Belçika’nın Ghent şehrine odaklanarak ve orada 1960larda misafir işçi olarak giden ve daha sonra etnik azınlık haline gelen Türklerin kurdukları dernekler üzerinden incelenmeye çalışılmıştır. Bu çerçevede öncelikli olarak entegrasyon kavramı ve modelleri incelenmiş, daha sonra genel olarak yerel yönetimlerin göçmen entegrasyonu konusundaki politikalarına bakılmış, göçmen derneklerinin kuruluş amaçları ve faaliyetlerine bakılmıştır. Avrupa Birliği’nin göçmen entegrasyonu konusunda ortak bir çerçeve oluşturmak için attığı adımlar ve bu konudaki girişimleri ayrıca incelenmiştir. Çalışma sonucunda, göçmenlerin uyumu ve sosyal uyumun sağlanmasının yerel yönetimler ve göçmen derneklerinin birbiriyle etkileşiminden, ortak proje üretmelerinden ve bunu sadece göçmen gruplar üzerinden değil toplumun tamamını kucaklayarak yapması gereği ortaya çıkmıştır. entegrasyon, yerel yönetimler, göçmen dernekleri

Throughout the ages, people have been in need of immigration in order to have better living conditions. Most particularly, in our globalised world, the cities have become the centre of attraction of migrants in regard to a range of opportunities that they have. Even though integration policies are formed by the governments, local authorities have importance in case of implementation of these policies in the cities where their effects are felt mostly. Equally, significance of migrant associations cannot be ignored in case of mitigation of integration of immigrants. Therefore, this study aims to find out the role of local authorities and migrant associations in case integration of immigrants. In this study, the role of local authorities and migrant associations has been tried to be examined by focusing on specifically local authority of Ghent, Belgium and migrant associations founded by the Turks who went as guest workers in the 1960s and then became ethnic minorities of Belgium. Within this framework, first of all, the concepts of integration and integration models have been scrutinized. Thereafter, policies of local authorities in terms of immigrant integration and objectives and activities of the migrant associations have been reviewed. Initiatives of the European Union in order to form a frame for immigrant integration have been also examined. The result of the study has revealed that integration of immigrants and ensuring social cohesion are based on interaction and producing joint projects of local authorities and migrant associations. Besides that, these initiatives should not only embracing of migrants, but also of the whole society. Thus, local authorities and migrant associations play significant role in the integration of migrants and ensuring social cohesion as a whole. gration, integration, local authorities, migrant associations
Keywords: Avrupa Birliği Ülkeler; Avrupa Birliği Ülkeleri; Azınlıklar; Göç ve göçmenlik; Göçmenler; Siyasi Yönleri; Türkiye