Yöneticinin Bilgi Paylaşım Davranışının, Çalışanların Bilgi Paylaşımı Sonucu Değersiz Olma Kaygısı Üzerindeki Etkisi ve Algılanan Örgütsel Desteğin Aracı Rolü Üzerine Bir Araştırma - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Örgütlerde bilgi paylaşımı stratejik öneme sahip bir unsur olarak ele alınmakta ve bilgi paylaşımına engel olan unsurların ortadan kaldırılarak bireyin bilgisinin örgütün bilgisi haline getirilmesi için çeşitli çözüm önerileri geliştirilmektedir. Bilgi paylaşımının önündeki engellerden en önemlisinin çalışanın sahip olduğu bilgiyi paylaştıktan sonra gücünü ve eşsizliğini kaybedeceği kaygısının olabileceği savından hareketle mevcut araştırmada yöneticinin bilgi paylaşım davranışının bu kaygı üzerindeki etkisi ve bu ilişkide örgütsel desteğin aracı rolü irdelenmiştir. Yöneticinin çalışanlar için kurumun kültürü ve davranış kodları hakkında ipucu sağlayan bir rol model olabileceği düşüncesi ile yöneticinin bu davranışının çalışanların kaygılarını azaltıcı rol oynayabileceği düşünülmektedir. Araştırmaya 217 çalışan katılmış olup analiz sonuçlarına göre, yöneticinin bilgi paylaşım davranışının çalışanların bilgi paylaşımı sonucu değersiz olma kaygısını azalttığı görülmüş ve örgütsel desteğin bu ilişkideki aracı rolü doğrulanmıştır.

Knowledge sharing has a strategic importance in organizations, therefore several solutions and suggestions are proposed to overcome the barriers regarding knowledge sharing and to enable the individual's knowledge to become the knowledge of the organization. We argue that the most important barrier to knowledge sharing is the fear of losing power and uniqueness that may occur after knowledge sharing, accordingly in this study we examine the effect of knowledge sharing behavior of supervisor and mediating role of organizational support. We suggest that supervisor will act as a role model for employees especially to understand the organizational culture and code of conducts and therefore knowledge sharing of supervisor will decrease employees' fear of losing value. 217 employees participated in our study and according to analysis knowledge sharing behavior of supervisor decreases employees' fear regarding knowledge sharing and also the mediating role of organizational support is revealed.
The Effect of Knowledge Sharing Behavior of Supervisor on Employees' Fear of Losing Value Regarding Knowledge Sharing: The Mediating Role of Organizational Support
Keywords: İş; İletişim; İşletme