Proje tabanlı eğitim uygulamalarının okul öncesi çocuklarında bilimsel süreç becerilerinin gelişimine etkisi - Şahin, Fatma; Güven, İlknur; Yurdatapan, Mehtam (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 2011)
Proje temelli öğrenme hayattaki karmaşık durumlarla ilgili sorunları, soruları, bilinmezleri çözmeye yarayan araştırma, inceleme yöntemi ve bunun eğitimde kullanılmasıdır. Proje tabanlı öğrenme 1980’lerden beri yüksek öğretimde özellikle tıp, hemşirelik ve mühendislik eğitimlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Son yıllarda da eğitimde ve yeni olarak da okul öncesi eğitimde kullanılmaya başlamıştır.
The effects of project based training applications to the development of scientific process skills of pre-school children
Keywords: Proje tabanlı eğitim, okul öncesi eğitim, bilimsel süreç becerileri.