Elektronik ticaret - Özkan, Halil (My University, 2001)
Bu çalışmada; Elektronik Ticaret birçok yönüyle işlenmiş ve örnek bir uygulama geliştirilerek baştan sona gözler önüne serilmiştir. 1. Bölümde; e-ticaretin genel analizi yapılmıştır, 2. Bölümde; iş modelleri ve pazarlar incelenmiştir, 3. Bölümde; etkili içerik hazırlama teknikleri anlatılmıştır, 4. Bölümde; pazarlamanın önemi ve teknikleri sergilenmiştir, 5. Bölümde; internet ve e-ticaret güvenlik kavramları ve mekanizmaları anlatılmıştır, 6. Bölümde; işlem güvenliği ve ödeme teknolojileri incelenmiştir, 7. Bölümde; e-ticaretin önemli bir boyutu olan şirketlerarası(B2B) ticaret açıklanmıştır, 8. Bölümde; e-ticaret sistem mimarilerinin analizi yapılmıştır, 9. Bölümde; SLA ve SLM kavramları incelenmiştir, 10. Bölümde; örnek uygulama ve sonuçlar açıklanmıştır, 11. Bölümde; bu çalışmanın değerlendirmesi yeralmaktadır.

In this study, we investigate the Electronic Commerce and developed an application to touch in depth. 1. Chapter; the general analysis of e-commerce has been explained, 2. Chapter; business models and markets has been studied, 3. Chapter; preparing effective content for e-commerce has been provided, 4. Chapter; marketing for e-commerce has been described, 5. Chapter; e-commerce security concept has been explained, 6. Chapter; transaction security and payment technology has been studied, 7. Chapter; business-to-business e-commerce has been described, 8. Chapter; e-commerce system architecture has been analyzed, 9. Chapter; SLA and SLM concepts has been explained, 10. Chapter; a sample appliacation has been provided and its results has been discussed, 11. Chapter; this study has been evaluated through few cases.
Keywords: Elektronik Ticaret; Ticaret