Today's psychopharmacological treatments: esults, problems, new perspectives - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Tüm çabalara rağmen, XXI. yüzyılın ilk çeyreğinin yarı sındaki gelişmişlik düzeyimizde bile, psikiyatrik bozuk lukların bir çoğunun tedavilerinin tam olarak yapıla madığı, kronik, hayat boyu süren hastalıklar grubunu oluşturdukları bilinir. Bu nedenle psikiyatrik bozuk luklar ve bu bozukların ilaçla tedavisi herhangi bir bedensel hastalığın tedavisinden daha fazla ustalık ve özen gerektirmektedir. Psikofarmakoloji alanında ki gelişmelere, randomize klinik deneyler, preklinik araştırmalar, meta-analizler ve klinisyen deneyimleri oldukça faydalı bilgi kaynakları olmaktadır. Yine de, bu aşamada psikofarmakoloji alanındaki gelişmeler tüm karşı görüşlere rağmen oldukça hızlı ve tatminkardır. Ancak alınacak çok daha fazla yol vardır. Bu derlemede psikotroplarla ilgili etkililik, etkinlik, yan etkiler, advers etkiler, ilaç etkileşmeleri, psikofarmakoloji alanındaki yeni açılımlar, farmakoekonomi ile jenerik ve referans ilaç tartışmaları gibi psikofarmakolojinin güncel konu larına değinilmiştir.

Despite all efforts even in the half of the first quarter of the twenty-first century, psychiatric disorders are still lifelong conditions, which cannot be treated fully and mostly continue to be chronic. Therefore, psychiatric disorders and their treatments require more skills and care than physical disorders. In the area of preclinical research in psychopharmacology, clinical trials, research, meta-analyses, and clinician experiences provide useful information for psychopharmacological applications. Although there is still a long distance to cover andat times opposing views, developments in the field of psychopharmacology are rapid and satisfactory. In this review, current issues in psychopharmacology, such as effectiveness, efficacy, new avenues of enquiry, side effects, adverse effects, and drug interactions of psychotropics, generic and reference drug issues, and pharmacoeconomics will be discussed.
Günümüzde Psikofarmakolojik Tedavi: Sonuçlar, sorunlar, yeni açılımlar
Keywords: Farmakoloji ve Eczacılık