European identity in the European integration framework - Kütük, Cem (My University, 2006)
Maastricht anlasmasının ardından Avrupa’nın girdigi yeni dönemde, Avrupa bütünlesmesi ve Avrupa Birligi’nin gelecegine dair yeni ve farklı görüsler, Avrupa Kimligi konusunda çok boyutlu ve yogun tartısmaları beraberinde getirmistir. Avrupa Kimligi’nin bir kurgu, bir söylem olarak ele alındıgı bu çalısmada, kimlik kavramının dogası, Avrupa’nın geçmiste ve günümüzde tahayyülü ve kavramsallastırılmasının yanında ulusal siyasal alanlardaki Avrupa kurguları da incelenmektedir. Bunların yanısıra, Avrupa Kimligi’ninve yaratacagı aidiyet bilincinin, Avrupa bütünlesmesinin halihazırda mevcut ve gelecekte muhtemel yapısal ve islevsel çerçevesine mesruiyet kazandırma aracı olarak kullanımına yönelik ihtiyaçlar, niyetler ve yöntemler tartısılmaktadır.

After Maastricht Treaty, distinct, new visions on the future of the European integration and European Union brought forward ever-increasing discussions around European identity. Considering European identity as a discourse, this study dealt with the nature of identity phenomenon, imaginations and conceptualizations of Europe in the past and today, and the designs and constructions of Europe in the national political spaces. Furthermore, the need and motivations for the employment of European identity as a means for legitimization of the present framework and future prospects of European integration process are also considered.
Keywords: Avrupa Birliği; Avrupa Birliği, Kimlik