Türkiye gıda perakendeciliği piyasasında rekabet analizi (1995-2015) - Görmez, Akan (My University, 2017)
Bu çalışmada, Türkiye‟de gıda perakendeciliği piyasasının mevcut durumu, piyasanın dinamikleri‟nin ne olduğu, perakendecilerin nasıl bir rekabet ortamında olduğu ve rekabeti belirleyen koşulların neler olduğu araştırılmıştır.

In this study, the current state of the food retailing market in Turkey, the dynamics of the market what it is, how is a competitive environment, retailers and the conditions that determine what the competition is.
Keywords: Competition; Consumer; Food; Gıda; Gıda endüstrisi ve ticareti; Manufacturer; Perakende; Perakendecilik; Rekabet; Supplier; Tedarikçi; Tüketici; Türkiye; Üretici; While Pera