Büyükşehir belediye modeli ve reform - Arıkboğa, Erbay (Marmara Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2012)
Bu makalede BġB modeli ve bu modelin reformu ele alınmaktadır. Makalede BġB modeli, “temel kurgusu” ve “uygulama mekanı” Ģeklinde iki temel eksende analiz edilmektedir. Yine, bir projenin bulgularından hareketle, uygulayıcıların BġB modeline iliĢkin değerlendirmeleri aktarılmaktadır. Ġkinci olarak makalede, bu analiz ve değerlendirmelerden hareketle, modelde nasıl reform yapılabileceği sorusuna cevap aranmaktadır. Bu soruya, yine söz konusu iki temel eksende cevap verilmekte ve bu bağlamda iki reform seçeneği sunulmaktadır.
Keywords: BüyükĢehir belediye modeli, modelin kurgusu, modelin uygulama mekanı, il ölçeği, reform