İnsan Bağışıklık Yetmezlik Virüsü Enfeksiyonu Olan Hastada Kronik Viral Hepatit - (:unkn) unknown (My University, 2016)
İnsan bağışıklık yetmezlik virüsü ile enfekte hastalarda kronik hepatit B virüsü (HBV) ve hepatit C virüsü (HCV) enfeksiyonları da araştırılmalıdır. Bu hastalarda kronik viral hepatitler daha hızlı ilerler ve siroz daha çabuk gelişir. Tanı konulduktan sonra kronik viral hepatitler için etkin tedavi verilebilir. HBV'nin replikasyonunu tenofovir içeren anti-retroviral tedaviler ile baskılamak mümkündür. Doğrudan etkili antiviral ilaçların geliştirilmesiyle HCV enfeksiyonunun sağaltımı mümkün hale gelmiştir.

Infectious diseases physicians taking care of human immunodeficiency virus-infected patients should investigate for the presence of chronic hepatitis caused by hepatitis B and hepatitis C virus infections. This is important as chronic viral hepatitis progresses more rapidly to end-stage liver disease in human immunodeficiency virus-infected patients. Once diagnosed, there are effective drugs for the treatment chronic viral hepatitis. Tenofovir containing anti-retroviral therapy effectively suppresses hepatitis B replication. Hepatitis C cure can be achieved with directly acting antiviral agents.
Chronic Viral Hepatitis in Human Immunodeficiency Virus-infected Patients
Keywords: Viroloji; Biyoteknoloji ve Uygulamalı Mikrobiyoloji; Enfeksiyon Hastalıkları; Genel ve Dahili Tıp; Mikrobiyoloji