Türkiye’de sabit getirili Menkul Kıymetler Piyasası’nın etkinliği - Kıran, Ercan (My University, 2006)
Tezin Başlığı: Türkiye’de Sabit Getirili Menkul Kıymetler Piyasası’nın Etkinliği Tezin konusu, ihraç tutarı büyüklüğü, ikinci el piyasalardaki yüksek işlem hacmi ve ekonomik birimlere sağladığı faiz oranı bilgisi nedeniyle ülkemiz mali sisteminde çok önemli bir yere sahip sabit getirili menkul kıymet piyasalarının etkinliğinin incelenmesini kapsamaktadır. Bu amaçla, etkinlik kavramı, etkin piyasa hipotezi, portföy yönetimi ve etkin piyasa hipotezi ilişkisi, piyasa anomalileri, ülkemizde sabit getirili menkul kıymet piyasalarının işleyişi, devlet iç borçlanma senetlerinde piyasa yapıcılığı uygulaması anlatılmış ve ülkemizde sabit getirili menkul kıymetler piyasasının etkinliği test edilmiştir. Çalışma sonucunda, incelenen dönemde ülkemizde sabit getirili menkul kıymet getirilerinde mevsimselliğe rastlanmamış, ancak günlük getirilerin geçmiş dönem getirilerinden etkilendiği görülmüştür.

Title of the Thesis: Efficiency of Fixed Income Securities Markets in Turkey The purpose of this study is to investigate the efficiency of fixed income securities markets in Turkey. To reach this aim, literature on efficiency, efficient market hypothesis, market anomalies and operation of Turkish fixed income securities markets has been studied, and informational efficiency tests of fixed income securities markets has been conducted. The study has shown that, within the covered period, there were no seasonality in the returns of fixed income securities whereas serial correlation between daily fixed income returns has been observed.
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; Menkul Değerler Borsası_Türkiye; Menkul Kıymetler