Elekronische marktplatze im tourismus - Güçlü, Ahmet (My University, 2003)
Ahmet Güçlü letme Almanca Enformatik Prof. Dr. Leonhard von Dobschütz Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans - Aralik 2003 Elekronik Pazaryerleri, Turizm

TURİZMDEKİ ELEKTRONİK PAZARYERLERİ Son yıllarda İletişim Teknolojisinde yaşanan gelişmeler, ticaretin şeklini değiştirmiş ve yeni pazaryerlerinin oluşmasina sebep olmuştur. Dünyanin en büyük endüstrilerinden birisi olan Turizm, Türkiyenin de en büyük endüstrilerinden birisidir. Turizm, İletişim Teknolojisindeki yeni gelişmelerin ilk olarak uygulanmaya başlandiği alanlardan birisidir. İletişim Teknolojisindeki bu gelişmeler sonucunda, özellikle de İnternetin devreye girmesi ile Turizm endüstrisinde çok büyük değişiklikler meydana gelmiştir. Bu değişikliklere ayak uyduramayan şirketler büyük kayıplara uğramışlardır veya uğrayacaklardır. Bu değişiklikler ile birlikte Turizm sektöründe yeni iş olanakları da açılmaktadır. İletişim Teknolojilerinin, özellikle İnternetin Turizm sektöründe yarattığı fırsatları erkenden görüp değerlendirenler büyük kazançlar elde etmektedir. Bu tez çalışmasında Turizm sektöründe İletişim Teknolojisinin gelişmesi sonucu oluşan değişiklikler incelenmiş, oluşan yeni pazaryerleri irdelenmiştir. İletişim Teknolojisinin Turizmde ne gibi olanaklar açtığına değinilmiştir. Türkiyenin bu konuda hangi konumda bulunduğu incelenmiş ve neler yapması gerektiği konusunda öneriler getirilmeye çalışılmıştır. ZUSAMMENFASSUNG ELEKTRONISCHE MARKTPLÄTZE IM TOURISMUS Die Entwicklung in der Informations Technologien, in den letzten Jahren, haben den Handel geändert und neue Marktplätze gegründet. Tourismus ist auch in der Türkei sowie auf der Welt einer der grössten Industrien. Tourismus ist einer der Branchen, wo man die neuen Information Technologien als erstes ausgeübt hat. Die Entwicklungen in der IT, insbesonders das enstehen des Internets, hat die Tourismus Industrie sehr verändert. Unternehmen, die sich nicht an diese Veränderung anpassen könnten, haben sehr grosse Verluste gemacht oder werden es machen. Mit dieser Veränderungen enstehen auch neue Arbeitsmöglichkeiten in der Tourismus Branche. Die jenigen, die diese Veränderungen in der Tourismus Industrie, frühzeitig bemerkt und dem entsprechend gehandelt haben, haben grosse Gewinne gemacht. Bei dieser Arbeit ist die Veränderungen in der Tourismus Industrie, durch die Entwicklung der IT, dargestellt und die neuen Marktplätze, die dadurch entstanden sind, analisiert. Es ist dargestellt was für Möglichkeiten das IT in der Tourismus Branche bringt. Die Türkei wird analisiert, in welcher Lage sie in diesem Thema ist und es wird versucht Vorschläge zu geben was man noch machen solle.
Keywords: Turizm