Sermaye hareketlerinin serbestleşmesi, finansal krizler ve Türkiye - Girdap, Özlem (My University, 2007)
Bu çalışmanın temel amacı, küreselleşme sürecinde sermaye hareketleri, kriz kavramı ve Türkiye’de yaşanan krizlerin incelenmesidir. Bu çerçevede yapılan çalışmanın birinci bölümünde, küreselleşme, küreselleşme ve sermaye hareketleri, sermaye hareketlerinin tarihi gelişimi ve sıcak para kavramı hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde, ilk bölümde genel hatlarıyla açıklanana sermaye hareketlerinin gelişmekte olan ülkelere yönelmesinin nedenleri, yöneldikleri ülkedeki etkileri, kriz kavramı, türleri ve modelleri açıklanmış, küresel krizlere değinilmiştir. Üçüncü bölümde ise, Türkiye’de sermaye hareketlerinin liberalleşmesi süreci, yaşanan krizler ve sermaye hareketleri, Türkiye’de yabancı sermaye kavramı hakkında bilgi verilmiştir. The main purpose of this study is to explain the capitol movement during the globalization, crise concept and observation of the crisis. In the first chapter of this study, globalization, comparison of globalization and capitol movement, historic development of the capitol movement and hot Money are explained. In the second chapter, reasons of capitol movements, affect of the movemets , crises species, crises models and global crises are evaluated. In the third chapter, the information is given about the globalization process in Turkey, crises duruing the process and finally; the concept of the capitol movements in Turkey is clarified.
Keywords: Finansal Krizler; Küreselleşme; Sermaye Piyasası