Zihin engelli öğrencilere küçük grup öğretimi sırasında video ipucu kullanılarak zincirleme becerilerin kazandırılması - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Zihin engelli çocukların devam ettiği sınıflarda grup eğitimi yapmak çeşitli zorluklar içermektedir. Teknoloji kullanımı öğretmenler için bu zorlukların bir kısmını azaltabilir. Zincirleme becerilerin kazandırılmasında video teknolojisinin kullanıldığı araştırmalar alan yazında mevcuttur. Bu araştırmanın amacı küçük grup öğretimi sırasında zihin engelli öğrencilere video ipucu kullanarak zincirleme becerilerin kazandırılmasıdır. Çalışmanın katılımcıları üç zihin engelli öğrencidir. Araştırmanın modeli tek-denekli deneysel desenlerden davranışlar arası yoklama evreli çoklu yoklama modelidir. Araştırmanın sonucunda küçük grup öğretimi sırasında video ipucuyla yapılan öğretim zihin engelli öğrencilere zincirleme becerilerin kazandırılmasında etkili bulunmuştur. Denekler kazandıkları becerileri farklı bir kişinin varlığında sergilemiş ve çalışmadan 6 ay sonra dahi kazandıkları becerileri ölçütü karşılar düzeyde sürdürmüşlerdir. Araştırmada bulgular tartışılmış önerilere yer verilmiştir.

Teaching students with intellectual disabilities in groups presents several difficulties. Use of technology can reduce some of these difficulties. The literature cites several examples of skill acquisition. The purpose of this study is to teach skills to students with intellectual disabilities by using video prompting. A multiple-probe design of single-subject design methods has been applied to this study. Three students with intellectual disabilities participated as subjects in the study. The findings provided evidence for the effectiveness of video prompting in improving teaching skills. The subjects were able to apply and perform these skills away from the teaching environment, and were able to maintain their improved skills for the following 6 months.
Teaching chained tasks to students with ıntellectual disabilities by using video prompting in small group instruction
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları