Kıraatte bid'at (Bid'at literatüründe kıraat meseleleri) - KIZILASLAN, İSHAK (ilahiyat, 2022)
Bu kitap, klasik bid‘at literatüründe geçtiği şekli ile Kur’an kıraat ve tilaveti çerçevesinde sünnete muhalif olarak gelişen muhdes uygulamaları konu edinmektedir. Zaman içerisinde Kur’an kıraat ve tilavetinde özden sapma anlamına gelebilecek yeni uygulama çeşitlerinin ortaya çıktığı ve bunların kültür haline gelmek suretiyle İslam topluluklarında yaygın bir hal aldığı görülmektedir. Bunlardan bir kısmı, ulema tarafından sadece basit farklı uygulama alanları olarak görülmemiş, amelî ve hatta itikâdî olarak sahih İslâmî anlayış ve uygulamalardan sapma olarak değerlendirilmiştir
Keywords: Temel Bilimler; Natural Sciences; Temel Bilimler (SCI); Doğa Bilimleri Genel; ÇOK DİSİPLİNLİ BİLİMLER; Natural Sciences (SCI); NATURAL SCIENCES, GENERAL; MULTIDISCIPLINARY SCIENCES; Multidisipliner; Multidisciplinary