Ergenlerde benlik saygısı ve dini başa çıkma (imam hatip lisesi öğrencileri örneği) - Çekçıkar, Sueda (My University, 2019)
Bu araştırmanın amacı ergenlerin benlik saygısı algıları ve dini başa çıkma sıklıklarını İmam Hatip Lisesi öğrencileri açısından incelemektir. Yapılan araştırmada dini eğitim alan öğrencilerin benlik saygıları ve dini başa çıkma yaklaşımları ölçeklerle incelenip yorumlanmıştır. Bu amaçla araştırmanın birinci bölümünde; araştırmanın problemi, amacı, önemi, varsayımları, sınırlılıkları ortaya konularak, araştırmanın yöntemi açıklanmıştır. İkinci bölümünde literatür taraması yapılarak konu hakkında bilgi verilmiştir. Üçüncü bölümde ise araştırmanın bulguları yorumlanarak öneriler sunulmuş ve araştırma sonlandırılmıştır.

The aim of this study is to examine the perception of self-esteem and religious coping in adolescents for Imam Hatip High School students. In this study, self-esteem and religious coping approaches of the students receiving religious education were examined and interpreted. For this purpose, in the first part of the research; the problem, purpose, importance, assumptions and limitations of the research are explained and the method of the research is explained. In the second part, literature review was done and the subject was informed. In the third chapter, the findings of the study were interpreted and suggestions were submitted and the research was terminated.
Keywords: Adolescence; Benlik saygısı; Dini Başa Çıkma; Ergenlik Self-esteem; Religious Coping