Türkiye lojistik sektöründeki tedarikçi şirketlerin sorunları ve çözüm önerlerinin incelenmesi - Öztürk, Sema (My University, 2014)
TÜRKİYE LOJİSTİK SEKTÖRÜNDEKİ TEDARİKÇİ ŞİRKETLERİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİN İNCELENMESİ Dünyada son yıllarda ekonomik ve teknolojik alanlarda yaşanan hızlı gelişim uluslararası ticaretin de hızla gelişmesine vesile olmuştur. Küreselleşmenin getirisi olan mal ve sermayenin serbest dolaşımı uluslararası taşımacılığın büyük bir ivme ile gelişmesini sağlamıştır. Ülkeler arasındaki mesafeleri en aza indirebilmek için kara, hava, deniz ve demiryollarını bir arada kullanan kombine taşımacılık modları ortaya çıkmıştır. 2000’li yılların başından itibaren lojistik sektöründe yaşanan hızlı gelişmeler, Türkiye’de altyapı yetersizliği, teknolojik eksiklikler ve kombine taşımacılık türlerinin yetersizliğini de beraberinde getirmiştir. Bu problemlere karşın müşterinin istek ve ihtiyaçlarını bir bütün olarak cevaplayabilmek için tüm taşıma türlerindeki deneyim, bilgi ve becerisini en optimum taşıma koşullarını oluşturmakta kullanabilen Freight Forwarder firmalarına ihtiyaç duyulmuştur. Çalışmanın amacı, öncelikle Freight Forwarder firmalarının sorunları incelemek ve konuya çözüm önerileri sunmaktır. Freight Forwarder, Freight Forwarder Hizmetleri, Kombine Taşımacılık ve Freight Forwarder, Freight Forwarder Lojistik Sorunları

INVESTIGATING THE PROBLEMS RELATING TO THE SUPPLIER COMPANIES IN FORWARDING SERVICE OF THE TURKISH LOGISTICS SECTOR In recent years, developments in the areas of economy and technology have underpinned international trade to obtain rapid developments. International transportation has received a faster growth momentum thanks to free movement of goods and capital which globalization brings. Combined transportation using highways, seaways, airways and railways has appeared in order to minimize distance between countries. At the beginning of 2000s, rapid developments in logistics sector have brought about lack of infrastructure, technological shortcomings and lack of combined transportation types in Turkey. Against all of those problems, Freight Forwarders have been needed to meet customers’ request as a whole. The aim of this paper is to primarily examine the problems of Freight Forwarders and provide solutions. Freight Forwarder, Freight Forwarder Services, Combined Transport and Freight Forwarder, Freight Forwarder Logistics Problems
Keywords: İşletmeler; İşletmler; Lojistik; Pazarlama; Türkiye; Üretim Yönetimi