Davranışsal finans çerçevesinde kredi derecelendirme kuruluşlarının ekonomiye etkileri - Akbaş, Hacı Mustafa (My University, 2019)
Davranışsal finans modeli diğer ekonomik modeller içerisinde henüz yeni birmodeldir. İnsanlar ekonomik kararlarını verirken psikolojik unsurlar, ön yargılar,kültürel özellikler gibi pek çok etkenden etkilenmektedir. Davranışsal finans insanlarınekonomik kararlarını verirken bazı temel önyargılardan etkilendiğini ifade etmektedir.Kredi derecelendirme kuruluşları ülke, banka ya da şirketleri derecelendirmektedir. Buderecelendirme işlemi kamuoyuna açıklanmaktadır. Bu çalışmanın amacı krediderecelendirme kuruluşlarının insanların kararlarını davranışsal ekonomik modelçerçevesinde nasıl etkilediğinin incelenmesidir.

The behavioral finance model is a new model in other economic models.People are affected by many factors as they are making economic decisions, such aspsychological factors, prejudices and cultural features. Behavioral finance model statesthat people are affected by some basic prejudices when they make economic decisions.Credit rating agencies rank countries, banks or companies. This rating process isannounced to the public. The aim of this study is to examine how credit rating agenciesaffect people's decisions within the framework of behavioral economic model.
Keywords: Credit Rating Agencies; Davranışsal Finans; Kredi Derecelendirme Kuruluşları Behavioral Economy