Reklamda izleyici algısının tutum ve satın alma niyeti üzerindeki etkisi ve bir uygulama - Taşer, Seval (My University, 2019)
Günümüzde artan rekabet ortamı ve tüketiciye sunulan çeşitliliğin fazla olması, işletmelerin rakiplere karşı fark edilebilir ve tercih edilebilir olma isteğini arttırmıştır. Bu rekabetçi ortamda işletmelerin tüketiciye ulaşabilecekleri ve kendilerini anlatabilecekleri en önemli faaliyetlerden birisi ise reklamlardır.

In today’s world, increasing competition and the diversity of different products offered to consumer, increased the need of noticeability and preferability by the businesses. In the competitive market conditions, one of the best way to reach out and explain their products or services to consumer is commercials.
Keywords: Advertising; Alışveriş; ATTITUDE; Consumer behavior; Consumers' preferences; Marketing; Neuromarketing; Nöropazarlama; Pazarlama; Psikolojik yönleri; Psychological aspects; PURCHASE INTENTION; Purchasing; REKLAM; Reklamcılık; Satın alma; SATIN ALMA NİYETİ ADVERTISING; Shopping; TUTUM; Tüketici davranışı; Tüketici tercihleri