Işık algılama ve görüntü oluşturma yöntemlerine göre dijital fotoğraf makinelerinin incelenmesi - İyicioğlu, Arif Levent (My University, 2006)
Projemdeki amacım, Günümüzde yoğun olarak kullanılmaya başlayan dijital fotoğrafçılıkta görüntü oluşumunu sağlayan sensörleri inceleyerek, sensörlerin resim oluşturma kabiliyetlerini sorgulayıp buna göre makine seçimine yönlendirmektir 1 ve 2. bölümde Dijital fotoğrafçılığın gelişim süreci, tanımı, tarihi ve Dijital fotoğraf makinelerinin çalışma prensiplerini inceledim. 3. bölümde dijital fotoğraflarda görüntü kalitesine etki eden etmenler Başlığı altında sensör üniteleri ve sensörlere etki eden etmenleri inceledik. 4 ve 5. bölümde ise sensörler arasında avantaj ve dezavantajları inceleyip örnek fotoğraf üzerinde tartışma yapıp en son olarak çıkan sonucu yorumladım

In this project, main purpose is to examine sensors in detail, which provide image formation in digital photography and with interrogating their abilities to form a picture. In the end, this research will help to choose the right machine and direct the user to appropriate selection. 1st and 2nd parts of the project include history of digital photography, its description and improvement. In addition to that, working mechanism of digital cameras is also analyzed in this section. In the 3rd section, under the title of factors that affect the image quality in digital photographing, sensor parts, and the factors that affect the sensors are analyzed. In the last 2 sections of the project, pros and cons between various sensors are analyzed; along with debating on sample picture I interpret the result.
Keywords: Fotoğrafçılık; Görüntüleme Sistemleri_Fotoğraçılık; Matbaa Eğitimi; Teknoloji_Fotoğrafçılık