Testing the Validity of Forward-Looking Buffer Stock Model Using Weighted Monetary Aggregates - (:unkn) unknown (My University, 2004)
Tıpa stok parasal büyüklükler modeli ekonomilerde geçici denge bozukluklarını savunmaktadır. Buna karsın, Divisia parasal büyüklükler modeli ise ekonomik bireylerin (devamlı olarak) ihtiyaçları olan parasal servis miktarına karar verdiklerini, ve bu kararında ekonomik (parasal) dengeyi oluşturduğunu ileri sürmektedir. Birbirine zıt gibi görünse de, özünde her iki teoride açıklanabilir bir para talebi fonksiyonuna dayanmaktadır. Bu makale bu iki teorinin dinamiklerinin birleştirilir olup olmadığını analiz etmek amacını taşımaktadır. Bunun için tıpa-stok parasal modellerinde Divisia tartılı para arzlarının geçerliliği Amerika Birleşik Devletleri verileri için test edilmiştir. Divisia tartılı para arzları en az toplam para arzları kadar reel para dengesi fonksiyonun 1970'lerden bu yana uğradığı kırılmayı iyileştirmekte başarılı olmaktadır. Kullanılan parasal büyüklükler içinde Divisia M1 en hakim parasal büyüklük olarak göze çarpmaktadır.

Buffer stock models of monetary aggregates accept temporary departures from equilibrium in the market. On the other hand, Divisia monetary aggregates approach argue that the economic agents continuously decide on the amount of monetary services they would like to receive, which, in turn, establishes equilibrium. However, both of these theories depend on the existence of a money demand function to reach their outcomes. This study tries to analyze whether it is possible to incorporate the dynamics of these two well-known approaches by testing the validity of the Divisia monetary aggregates in the buffer-stock models of money for the United States. Both the simple-sum aggregates and the Divisia series seem to be well-equipped to cure the breakdown of the real money balances function in the 1970s onwards. However, Divisia M1 stands out as the dominant aggregate.
Geleceğe Dönük Tıpa-Stok Modelinin Tartılı Parasal Büyüklükler Kullanılarak Geçerliliğinin Test Edilmesi