Kıraat-hadis ilişkisine dair çalışmalar ve düşündürdükleri - PİLGİR, EREN (Efeakademi Yayınları, 2023)
Elinizdeki bu çalışmanın iki temel amacı vardır. Bunlardan ilki KıraatHadis ilişkisine dair kaleme alınan Türkçe, Arapça ve İngilizce metinleri inceleyerek adı geçen ilişkinin varlığı, mahiyeti ile boyutunu tespit ve takdim etmektir. İkincisi ise bu tespit ve takdim çerçevesinde Kıraat-Hadis İlişkisine dair birtakım soruları gündeme getirmektir. Dolayısıyla mezkûr dillerdeki çalışmalara dair ortaya koyacağımız tespitlerle beraber bir taraftan konunun eksik yanlarının neler olduğuna işaret edilecekken diğer taraftan konu hakkında cevaplandırılması gereken bir dizi sorular gündeme getirilecektir. Temel hedefimiz ise elinizdeki bu çalışmanın Kıraat-Hadis ilişkisinin derinlemesine ele alınmasına öncülük etmesi ve bundan sonraki çalışmalara katkı sağlamasıdır. Mezkûr hedefimiz ayrıca interdisipliner çalışmaların gerekliliğine ve bu çalışmaların farklı disiplinler arasındaki ilişkilerin derinlemesine ele alınarak doğru bir biçimde vazedilmesine vurgu yapmış olacaktır
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; İlahiyat; Social Sciences and Humanities; Theology; Sanat ve Beşeri Bilimler (AHCI); Sosyal Bilimler (SOC); Sanat ve Beşeri Bilimler; DİN; Arts & Humanities (AHCI); Social Sciences (SOC); ARTS & HUMANITIES; RELIGION; Dini çalışmalar; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Religious Studies; Social Sciences & Humanities; Kur’an; Kıraat; Hadis; Kıraat-Hadis İlişkisi; Kıraat-Hadis İlişkisine Dair Literatür