Avrupa Birliği’nde E-Ticaret kavramı, AB’de ve Türkiye’de bu konuda yapılan hazırlıklar çalışmalar ve E-Ticaretin vergilendirilmesi - Karaca, Derya (My University, 2006)
Teknoloji dünyasında yaşanan gelişmelerin bir sonucu olarak, günümüzde işletmeler ticari faaliyetlerini elektronik ortamda gerçekleştirmeye başlamış ve tüketicilerine en uygun, en hızlı şartlarda sunum yapabilecekleri sistemleri geliştirmişlerdir. Elektronik ticaret özellikle internet teknolojisindeki gelişmelere bağlı olarak 1998 yılından itibaren hızlı bir artış göstermiştir. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerle birlikte elektronik ticaret, özellikle gelişmekte olan ülkelere yaşam kalitesini yükseltme, ekonomik refahı arttırma ve büyümeyi teşvik etme gibi fırsatlar sunmaktadır. Günümüzde e-ticaretin ilgili ülkelere üstünlük sağladığı ve buna yatırım yapan ülkelerin daha kazançlı çıkacağı gözardı edilemeyecek bir gerçektir. Genel kabul görmüş vergileme ilkeleri olan tarafsızlık, etkenlik, belirlilik, basitlik, verimlilik, eşitlik ve esneklik ilkeleri elektronik ticarete de uygulanmalıdır.

As a result of new developments in the technology world most of the firms uses electronical environment in their activities. Electronic commerce has shown very fast increases since 1998 depending on the developments in internet technology. Electronic commerce and the information and communication technologies which underlie this new way of doing business will provide opportunities to improve the global quality of life and economic well being and have the potential to spur growth and employment in industrialised, emerging and developing countries. Today, it is an important reality that e-commerce as a new type of international trade brings comparative advantages to the particular countries. The widely accepted general tax principles of neutrality, efficiency, certainty, simplicity, effectiveness, fairness and flexibility should apply to electronic commerce.
Keywords: E-Ticaret_Avrupa Birliği; Mali Hukuk; Vergilendirme_E-Ticaret