Yöneticilerin algılanan güç tarzları ile çatışma yönetim tarzları arasındaki ilişki ve bir araştırma - Doğan, Ahmet Nadir (My University, 2012)
Örgütlerde farklı karakter, anlayış, değer yargısı, dünya görüşü ve amaçları bulunan kişilerin yer alması çatışmayı kaçınılmaz kılmaktadır. Özellikle, örgütlerin çok uluslu hale gelmesi ve farklı milletten kişilerin aynı örgütte yer almaları da çatışmaya yeni bir boyut kazandırmıştır. Örgütlerde ortaya çıkan çatışmalar iyi yönetilmediği takdirde örgütü olumsuz etkileyecek ve dolayısıyla verimliliğin azalmasına yol açacaktır. Bu nedenle yöneticilerin çatışmanın nedenleri hakkında bilgi sahibi olmaları ve çatışma yönetimi konusunda donatılmış bulunmaları bir zorunluluktur. Çatışma yönetimi konusunda donanımlı yöneticiler çatışmanın olumlu yönlerini de değerlendirerek kontrol edilebilir bir çatışmanın örgüt içi rekabet ve dinamizm için faydalı olabileceğini de göz önünde bulunduracaklardır. Bu çalışmada İstanbul ilinin Avrupa yakasında faaliyet gösteren Bireysel Emeklililk Şirketlerinde çalışanların yöneticilerin güç tarzları ile çatışmayı yönetme tarzlarını algılamalarına yöneliktir. Çalışmada çatışmanın ve gücün tanımı yapılarak, türleri, yarar ve sakıncaları ile çatışma ve güç yönetimi konuları ele alınarak irdelenecektir. atışma, çatışma yönetimi, güç, güç yönetimi

İn organizations there are people who have different value judgements,perceptivenesses,understandings,world perspectives so that it is inevitable to escape from conflict.Another dimension has been added to this structure when the organisations have become multinational and new people have joined who are from different nationalisties. İf the conflicts are not being managed well, organizations are effected badly and productivity decreares. So managers have to have enough knowledge about the conflicts’ reasons and they have to be fully informed. Managers who are well informed about the conflict management can evaluate the positive aspects of the conflict and they can take into account that if the conflict is controlled well,it is useful for the internal competition and dynanism. This work aims that how the managers who work for the individual pension companies that are on the european side of İstanbul perceive to manage the conflict along with their type of power. İn this work, defining the conflict and power,giving their sorts,benefits,harms and incoveniences,conflict and power management subjects are studied. Key Words:Conflict, conflict management,power, power management
Keywords: Çatışma Yönetimi; Güç Yönetimi