Yeni iletişim ortamlarıyla dönüşen gazetecilik : Cüneyt Özdemir örneği - Koç, Doğan (My University, 2020)
İnsanın merak duygusu tarihsel süreçte çeşitli alanlarda birçok icadın yapılmasında önemli bir rol oynamıştır. Keşifler ile toplumsal hayatta birçok gelişme yaşanmaktadır. Teknoloji alanında yaşanan ilerlemelerle beraber yeni iletişim teknolojileri hayatın içerisine girmiş ve yeni medya ortamını oluşturmuştur. Yeni medyanın getirdikleri, birçok alanı etkileyip değişimler yarattığı gibi gazetecilik alanında da önemli dönüşümlere yol açmıştır. “Yeni İletişim Ortamlarıyla Dönüşen Gazetecilik: Cüneyt Özdemir Örneği” adlı bu çalışmada, yeni medyanın, editoryal süreçler, medya ekonomisi, izler kitle ve gazeteciler üzerindeki etkileriyle birlikte gazeteciliğe getirdiği dönüşümlerin araştırılması hedeflenmiştir. Bu doğrultuda literatür taramasıyla birlikte, çalışmanın araştırma konusunu oluşturan Cüneyt Özdemir’in kullandığı yeni medya platformlarının içerik analizi yapılmıştır. Ayrıca geleneksel medya araçlarında ve yeni medya ortamında gazetecilik yapan Cüneyt Özdemir ile kişisel görüşme gerçekleştirilmiş; tüm bu bilgi, veri ve bulgularla birlikte yeni medya ile gazetecilikte yaşanan dönüşüm bir gazeteci üzerinden incelenmiştir.

Man's curiosity has played an important role in making many inventions in various fields in the historical process. There are many developments in social life brought about by the discoveries. With the advances in technology, new communication technologies have entered life and created a new media environment. The new media brought many changes and influenced many fields and led to important transformations in the field of journalism as well. In this study, titled, “The Transformation Of Journalism By The New Media: Cüneyt Özdemir Case”, it is aimed to investigate the transformations brought by the new media into journalism with its effects on editorial processes, media economy, audience and journalists. In this direction, with the literature review, content analysis of new media platforms used by Cüneyt Özdemir, which constitutes the research subject of the study, was performed. In addition, a personal interview with Cüneyt Özdemir, who is a journalist both in traditional and new media, was held; and, with all the information, data and findings, the transformation in journalism by new media were examined through a journalist.
Keywords: Cüneyt Özdemir; Cüneyt Özdemir, 1970-; Gazetecilik; Internet; İnternet Journalism; Journalism; New Communication Environments; New Media; Yeni İletişim Ortamları; Yeni Medya