Siyasal İletişimde ‘’Araç’’ Öncelliğinden ‘’Mikro Hedefe’’ UzananYaklaşımlar: Yapay Zeka Teknolojisinin Mikro Hedef KitleninBelirlenmesinde ve İletişiminde Kullanımı - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Seçim kampanyalarının tarihsel gelişimi sürecinde her dönem yeni teknolojilerkampanyaların başarısı noktasında belirleyici bir faktör olmuştur. İlk dönemlerde mesajlarınmümkün olduğunca geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla yürütülen kampanyalar,günümüzde tek tek tüm bireylere ulaşma çabasına dönüşmüştür. Bireyselleşmenin sosyolojikbir olgu olarak önem kazandığı doksanlı yıllardan itibaren seçim kampanyaları da mikrohedefleme olarak tanımlanan çok küçük toplumsal grupları ve bireyleri hedef alanözelleştirilmiş bir stratejiyi kullanmaktadır. Günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelensosyal medya platformlarıyla birlikte mikro hedefleme yöntemleri oldukça gelişmiş veçeşitlenmiştir. Bu yöntemler aracılığıyla kişisel ve çoğu zaman mahrem bilgiler kullanılarakseçmenlerin manipüle edilmesi, günümüzde gerek siyasi partiler gerekse seçmenler açısındansınırları çizilmemiş bir sorun olarak görülmektedir. Çalışmada ilk olarak siyasal iletişimçalışmalarının araçtan, mesaja ve seçmenlere doğru evrilen araştırma gelenekleri elealınmakta ve ardından günümüzde mikro hedefleme özelinde yapılan kampanyalarınkullandığı yöntemlere ve etik sınırlara odaklanılmaktadır. Bu çalışmayla mikro hedeflemehususunda Türkçe literatürde bulunan eksikliğin giderilmesine sınırlı ölçüde de olsa katkısunulması amaçlanmaktadır

In the historical development process of election campaigns, new technologies, marketing and communication techniques have been a determining factor in the success of the campaigns. The election campaigns carried out in the early periods with the aim of delivering messages to the broadest audience as possible have turned into an effort to reach all voters individually. Since the nineties, when individualization has gained importance as a sociological phenomenon, election campaigns use a customized strategy that targets very small social groups and individuals, defined as micro-targeting. With the social media platforms that have become an integral part of daily life, micro targeting methods have been developed and diversified. Manipulating voters by using personal and often confidential information through these methods is now seen as an unbounded problem for both political parties and voters. In this study, first of all, the research traditions of political communication evolving from the medium, to the message and voters are discussed, and then the methods and ethical limits used by the campaigns in the context of micro targeting are focused on. With this study, it is aimed to make a limited contribution to the elimination of the deficiency in the Turkish literature on micro targeting
Approaches Extending from '' Medium '' Priority to '' Micro Targeting'' in Political Communication: Using Artificial Intelligence Technology in Identifying and Communicating Micro Target Audience