Fransa Cumhuriyeti anayasasında yapılan 2008 değişikliklerinin anayasa yargısı üzerindeki etkileri - Dembele, Wahabou (My University, 2017)
Bu çalışmada, Fransa V. Cumhuriyet anayasasında yapılan 2008 değişikliklerinin anayasa yargısı üzerindeki etkileri incelenmektedir. ABSTRCT As a result of the constitutional amendments for the modernization and re-balancing of the institutions of the fifth Republic of France in July 2008, the Constitutional Council took an important place
Keywords: 2008 anayasa değişikliği; Anayasa hukuku; Anayasa Konseyi; Anayasal değişiklikler; Anayasal kuruluşlar 2008 Constitutional amendment; Anayasalar; Anayasaya uygunluk bekletici sorunu; Constitutional Council; Constitutional institutions; Fransa