Harîrîzâde Kemâleddin Efendiˈnin Kenzüˈl-feyz isimli eseri (metin ve inceleme) - Aydınlı, Ayşenur (My University, 2015)
Sâliklerin seyr u sülûklerinde dikkat edecekleri âdâp ve usûlü bilmeleri açısından mensup oldukları tarîkatlar hakkında yazılmış olan bu konudaki eserler önem arz etmektedir. Harîrîzâde Kemâleddin Efendiˈnin Kenzüˈl-feyz isimli eseri de, Halvetiyye tarîkatının âdâp ve usûlüne dair yazılmış önemli bir eserdir. Hakîkî taliplere hitap eder nitelikte bir üslûba sahip olan eser, yazma hâlindedir. Çalışmamızda kütüphanelerde ulaşabildiğimiz üç yazma nüshası bulunan Kenzüˈl-feyzˈi günümüz Türkçesi ile yazıp istifadeye sunmaya çalıştık. Harîrîzâde, Halvetiyye, Kenzüˈl-feyz, Zikir, Hilâfet.

The works written about the tariqahs are important for the followers of that Order (tariqah) to know about the rules and conventions that they should pay attention to. Written by Harîrîzâde Kemâleddin Efendi, Kenzüˈl-feyz, is also such an important work about the rules and conventions of Halvetiyye Tariqah. This is a handwritten work having a genre which appeals to real claimants. In this work, we tried to rephrase Kenzüˈl-feyz in modern-day Turkish, through three handwritten versions of it we could find in the libraries. Harîrîzâde, Halvetiyye, Kenzüˈl-feyz, Invocation, Caliphate.
Keywords: Halvetiyye; Harîrîzâde; Hilâfet; İslam Dini; Kenzüˈl-feyz; Tarih; Tasavvuf; Türkiye; Zikir