Finansal krizlerin bankacılık sektörü üzerine etkileri ve yeniden yapılanma süreci - Çakıroğlu, Ceren (My University, 2019)
Dünya üzerinde gelişmiş veya gelişmekte olan her ülkede, geçmişten günümüze gelinceye kadar birçok ekonomik kriz dönemi yaşanmıştır. Bu çalışmamızda gerek gelişmiş ülkelerde gerek gelişmekte olan ülkelerde yaşanan finansal krizler incelenecektir. Bu finansal krizlerin nedenleri anlatılarak, finansal krizlerin en çok etkisinin bankacılık sektörü üzerinde etkili olduğu savunulacaktır. Türkiye’de yaşanan finansal kriz dönemleri ele alınarak, bu kriz dönemlerinde Türkiye ekonomisi ele alınacaktır. Özellikle, Kasım 2000 ve Şubat 2001 dönemlerinde yaşanmış olan finansal kriz döneminden hareketle, Türkiye’de yaşanan bir ekonomik buhran döneminin en çok bankacılık sektöründe etkisi olduğu açıklanacaktır. Türkiye bu kriz dönemlerinden sonra, başka bir finansal krize erken önlem alabilmek için, yeniden yapılanma sürecine geçmiş ve güçlü ekonomiye geçiş programını benimsemiştir.

In every developed or developing country in the world, there have been many economic crisis periods from past to present. In this study, financial crises in both developed and developing countries will be examined. The reasons of these financial crises will be explained and it will be argued that the most impact of the financial crises has an impact on the banking sector. By considering the financial crisis that took place in Turkey, Turkey's economy in this crisis will be discussed. In particular, in November 2000 and February 2001 interim financial crises that occurred during the movement of a period of economic crisis experienced in Turkey it will be described as having an impact on most banking sector. After these periods of crisis, Turkey has adopted the programme of transition to a strong economy, which has passed the restructuring process, in order to take an early precaution to another financial crisis.
Keywords: Bankacılık Krizi; Bankacılık Sektörü; Bankalar ve bankacılık; Banking Sector; Banks and banking; Büyük Dünya Bunalımı; Finance; Financial crises; Financial Crisis; Finansal Kriz; Finansal krizler; Global Financial Crisis; Maliye; Regulation; Regülasyon; Risk; The Banking Crisis; Turkish Banking Sector; Türk Bankacılık Sistemi