Türk Girişimcilerin İş Ve Yaşam Değerlerinin Demografik Degişkenlerle İlişkisi Üzerine Bir Araştırma : Bursa İli Uygulaması - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Girişimcilik değerleri üzerine yapılmış çalışma çok azdır ve değer kavramı pek kullanılmamaktadır. Bu çalışmanın amacı, Türk girişimcilerin hangi girişimcilik değerlerinin etkisinde kaldıklarını belirlemek, girişimcilerin demografik özelliklerine göre dağılımım incelemek ve girişimcilerin demografik özelliklerinin iş ve yaşam değerlerine etkisini araştırmaktır. Bu amaca yönelik olarak öncelikle faktör analizi ile iş ve yaşam değerlerine ait faktörler ortaya çıkarılmış, sonra da eğitim ve mülkiyetin iş ve yaşam değerleri üzerindeki etkisini ölçmek üzere çok değişkenli varyans analizi uygulanmıştır. Analiz neticesinde Türk girişimcilerin, "birlikte çalışmanın vereceği mutluluğu paylaşmak, toplumsal çalışkanlığımızı göstermek, geride övünebilinecek bir şeyler bırakmak" iş ve yaşam değerlerini öne çıkardıkları, iş ve yaşam değerleri için önemli değişkenin ise eğitim olduğu saptanmıştır.

There are few studies about entrepreneurial values and concept of value. The purpose of this study is to determine the Turkish entrepreneurs under the effects of entrepreneurial values as well as to determine the distribution of demographic characteristics of entrepreneurs and to investigate the effects on the occupational and life values of entrepreneurs. Based on this purpose initially factors of life values are determined by factor analysis. Then, in order to measure the effects of life education and property on life values,multivariate analysis of variance is being applied. As a result of analysis, it is found out that"sharing the work,community diligence,putting pround of soething" are significant and education is the important veriable for the occupational and life values of the entrepreneurs.
A Research Onthe Relatıonshıp Between The Turkısh Entrepreneurs' Demographıc Varıables And Occupatıonal,Lıfe Values : Bursa Provınce Instance