Prof. Dr. Orhan Türkdoğan ve Güneydoğu toplum yapısı - Kaplan, Fatma Zehra (My University, 2019)
Bu çalışmada Prof. Dr. Orhan TÜRKDOĞAN’ın fikirleri ve eserleri ışığında Güneydoğu Anadolu Bölgemizin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı incelenmiştir. Bölgede var olan ve her alanda tesirini gösteren yapılaşmalar ele alınmıştır. Bunların toplum hayatını nasıl etkilediği ve beraberinde ne tür sorunlar getirdiği gibi konulara değinilmiştir. Bölgede uzun yıllar fiili olarak bulunan ve akademik çalışmalar yürüten Orhan Türkdoğan’ın bilgi ve tecrübelerine dayanarak bölge sorunlarına önerdiği çözümlere yer verilmiştir.

In This Study social, cultural and economic structures of Southeastern Anatolia Reglan have been analyzed in the light of ideas and Works of Prof. Dr. Orhan Türkdoğan. Structures existing in the region and having effect in all area have been approached. İt has been touched on the subject haw these affect community life and what kind of problems bring along. Solutions of the region problems based on knowldge and experiences of Orhan Türkdoğan being stayed on the reglan actually for long years and carrying on academic studies have been explained.
Keywords: Din; Güneydoğu; Religion; Scial Structure; Sociology; Sosyoloji; Toplum Yapısı Güneydoğu