Müşteri memnuniyetinin iyileştirilmesine yönelik düzenlemeler ve tekstil sektöründe bir uygulama - Tepebaşı, Cem (My University, 2006)
Teknolojik gelişmelerin , hayatın her alanında hissedildiği 21. yüzyıl dünyasında , sosyal, ekonomik ve teknolojik ilerlemeler ışığında pazarlama faaliyetlerinde büyük değişimler yaşanmaktadır. Bu pazarlama faaliyetlerinin merkezinde bulunması gereken “müşteriler” sürekli izlenmesi, istek, arzu ve beklentilerinin karşılanarak memnuniyetlerinin sağlanması ve dolayısı ile firmaların yaşamlarını uzun süreli devam ettirebilmeleri Müşteri Memnuniyetini ne kadar önemsedikleri ve yönetimlerine yansıttıkları ile birebir ilişkilidir. Bu çalışma ile Müşteri Memnuniyetinin iyileştirilmesi için yapılan düzenlemeler ve bir yönetim anlayışı olan “Müşteri ilişkileri yönetimi” (CRM) anlatılmaya çalışılmış olup; Tekstil sektöründe bir uygulama ile konu açıklanmaya çalışılmıştır.

Great changes are being experienced in the marketing activities in the light of the social, economical and technological developments in the 21st century world in which the technological developments are being felt in every area of the life. Following the “customers” which should be at the center of these marketing activities, satisfying the desires, wishes and expectations and ensuring the satisfaction and consequently maintaining the company lives for long term are closely related with the importance attached on the Customer Satisfaction and reflecting this on their managements by the companies. With this study, the regulations made for improving the Customer Satisfaction and the “Customer relations management” (CRM) which is a management approach are tried to be clarified; and it is also tried to explain the subject with an application in the textile sector.
Keywords: Müşteri Memnuniyeti; Tekstil_Müşteri Memnuniyeti