Geliştirilen Farklılaştırma Yaklaşımının Öğrencilerin Yaratıcı Düşünme Becerileri Üzerindeki Etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2015)
Araştırmanın amacı matematik eğitimine yönelik olarak yeni geliştirilen bir farklılaştırma yaklaşımının hem üstün zekalı hem de üstün zekalı olmayan öğrencilerin yaratıcı düşünme becerileri üzerindeki etkisini tespit etmektir. Araştırmada öntest-sontest kontrol gruplu model kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini İstanbul ili Ataşehir, Maltepe ve Çekmeköy ilçelerinde bulunan iki devlet okulu ve bir özel okulun 5-6 ve 7. sınıflarında eğitim görmekte olan toplam 68 üstün zekalı öğrenci, 144 üstün zekalı olmayan öğrenci oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında "Matematik Başarı Testi", "Torrance yaratıcılık testi", "Ne Kadar Yaratıcısınız? yaratıcılık ölçeği", "Çoklu Zeka Alanları Envanteri" kullanılmıştır. Sonuçta da, geliştirilen farklılaştırma yaklaşımının öğrencilerin yaratıcı düşünme becerilerini geliştirdiği sonucuna ulaşılmıştır

The aim of this study is to determine the effect of a differentiation approach newly developed based on mathematics education on creative thinking abilities of both gifted and nongifted students. Pre test-post test with control group model was used in the study. The sample of the study consists of totally 68 gifted and 144 non gifted students who are at 5-6 and 7th grade in two state and a private school located in Ataşehir, Maltepe and Çekmeköy districts of Istanbul. "Mathematics achievement test", Torrance test", " How creative are you?" and "Multiple intelligence test" were used as data gathering tools. It was concluded that the differentiation approach developed is effective on improving the creative thinking skills of the students
The Effect Of The Developed Differentiated Approach On Creative Thinking Skills Of The Students
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Eğitim, Özel; Müzik