Toplam kalite yönetimine geçişte işletmenin değişim süreci üzerine bir araştırma - Üstay, Behçet (My University, 2010)
Mevcut tez çalışmamda öncelikle Kalite ve Toplam Kalite Yönetimi kavramları bu alanda çalışmalar yapmış teorisyenlerin tanımlarıyla tanımlanmış ve Toplam Kalite Yönetiminin tarihsel gelişimi ve temel ilkelerine değinilmiştir. Toplam Kalite Yönetimi teorisyenlerin sözleri doğrultusunda Toplam Kalite Yönetimi ve klasik yönetim anlayışı karşılaştırılmış ve bu kalite yönetimi sisteminin işletmeye sağladığı faydalara değinilmiştir. Toplam Kalite Yönetimi teorisyenlerinin bu sürece geçiş önerileri belirtilerek Türkiye’de Toplam Kalite Yönetimine geçişteki başarı hikayeleri örneklerle açıklan-mıştır. Araştırma kısmında ise bu sürece geçiş yapan bir ambalaj fabrikası inceleme konusu yapılmıştır.

In my thesis project, firstly quality and Total Quality Management concepts are defined by the leading theorists definitions and Toplam Quality Management’s historical development and basic principles are also mentioned as well. The comparisons between the Total Quality Management and the classical management system are made with the words of the Total Quality Management theorists and the benefits that gives a company are mentioned. The suggestions that the Total Quality Management theorists made are mentioned and the success stories in the transition process to Total Quality Management in Turkey are explained with examples. In the research part, a packaging company who is in the transition process to Total Quality Management is taken as a research project.
Keywords: Toplam Kalite Yönetimi