Göç ve kalkınma: Gambiya orneği - Darboe, Hejinkey (My University, 2017)
Bu çalışmanın amacı, Gambiya örneğini bir vaka çalışması olarak kullanarak göç vekalkınma arasındaki ilişkinin eleştirel bir incelemesini yapmaktır.

ABSRACT This paper aims at critically examining the relationship between migration and developmentusing The Gambia as a case study.
Keywords: Beşeri Sermaye Migration; Beyin göçü; Braindrain; Development; Economic growth; Ekonomik büyüme; Ekonomik durum; Ekonomik gelişim; Gambiya; Globalization; Göç; Göç ve göçmenlik; Human Capital; İşçi Dövizleri; Kalkınma; Küreselleşme; Remittances; Vaka çalışması