Lojistikte pazarlama bilgi sisteminin kullanımı ve uygulama düzeyine ilişkin bir alan çalışması - Gökçe, Başak Dirim (My University, 2003)
LOJİSTİKTE PAZARLAMA BİLGİ SİSTEMİNİN KULLANIMI VE UYGULAMA DÜZEYİNE İLİŞKİN BİR ALAN ÇALIŞMASI 21. yüzyılın en önemli kavramlarından biri olan lojistiğin hızla hayatımıza girmesi bilgi teknolojilerindeki gelişmelerden sonra olmuştur. Bilgi teknolojilerinin pazarlama faaliyetleri ile entegrasyonu lojistik sektöründe bir çok yeniliklere yol açmıştır. Lojistikte pazarlama bilgi sistemlerinin kullanılması ve bu sayede uygulama alanlarının genişlemesi ile beraber lojistik işletmeler ve lojistik müşteriler arasındaki ilişkinin boyutu netlik kazanmıştır. Bu araştırmanın temel amacı, lojistik sektöründe satış, pazarlama ve operasyon sürecinde çalışanların görüşleri vasıtasıyla lojistik sektöründe pazarlama bilgi sistemlerinin kullanım düzeyini, hangi alanlarda kullanıldığını ve yaşanılan sorunları ortaya koymaktır. Bu araştırma bilimsel araştırmaya dayalı olarak tasarlanmış ve veri toplama yöntemi olarak anket tekniğinden yararlanılmıştır. Araştırma sonucu elde edilen bulguların SPSS analiz yöntemi ile test edilerek çıkan sonuçların değerlendirilmesi yapılmıştır. Başak Dirim GÖKÇE

The concept of logistics has been attached with a great importance since the last century after the revolution of information techonologies. The integration of information technologies and marketing activities has been innovatory in the logistics sector. The usage of information systems within the marketing of logistics has widen the application of these systems. Therefore, the dimension of relationship between the logistics companies and the customers has been distict. The aim of this thesis is to assess the level of information systems, in which areas they are used and the problems that are faced in the marketing process of the logistics sector. This assessment is done according to the opinions of the logistics professionals who takes place in sales, marketing and operations departments. To serve this aim, this research is designed as a scientific study in which a questionnaire has been chosen. The design of the questionnaire and the development of the findings according to the responses has been analysed by SPSS technique. Başak Dirim GÖKÇE
Keywords: Genel yönetim; Lojistik; Pazarlama Bilgi Sistemi; Pazarlama yönetimi