TÜRKİYE’DE 2011 GENEL SEÇİMLERİ SÜRECİNDE YAZILI BASININ SİYASAL İLETİŞİM YÖNÜNDEN İNCELENMESİ - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Basın, varoluşundan beri en etkili kitle iletişim araçlarından biri olmuştur. Bundan dolayı, gazeteler siyasal iletişim açısından sadece seçim dönemlerinde değil, seçimlerin olmadığı dönemlerde de önemli bir işleve sahiptirler. Basın tarihi boyunca, basının siyaset ve iktidarla ilişkileri de hep gündemde olmuştur. Basın ve siyaset arasındaki çekişmeler haber dilini etkilemiş, haberdeki nesnellik ve denge unsurları belirgin bir şekilde ihmal edilmeye başlanmıştır. Basının siyasi partilerin seçim kampanyalarını yansıtmadaki rolü, gazetelerin politikası, ideolojisi ve partilerle ilişkilerine bağlı olarak değişebilmektedir. Bu yüzden çalışmada, 2011 Genel Seçimleri sürecinde partilerin ve liderlerin siyasal iletişim çalışmalarının yazılı basında nasıl sunulduğu ve yansıtıldığı incelenmiştir. 1 Mayıs 2011 - 12 Haziran 2011 tarihleri arasında Cumhuriyet, Hürriyet ve Zaman gazetelerinde partilerin seçim çalışmaları ile ilgili yer alan haberler, eleştirel söylem çözümlemesi modeli örnek alınarak analiz edilmiştir

The Press has been one of the most effective means of mass communication since its existence. Because of this reason, not only in the election periods, but also during nonelection periods, newspapers have an important function in terms of political communication. Throughout the history of the press, its relationships with politics and power were always on the agenda as well. The conflicts between the press and politics have affected the language of the news; the elements like objectivity and balance in the news have clearly begun to be ignored. The role of the press to reflect the electoral campaigns of political parties may vary due to newspapers’ policy, ideology and their relationship with the parties. Therefore, in this study, how the political communication process of the leaders and parties were presented and reflected during the 2011 general election process in Turkey is analyzed. Between May 1 and June 12, the election process of political parties in the news of the daily national newspapers, Cumhuriyet, Hurriyet and Zaman is analyzed by using the model of critical discourse analysis
THE ANALYSIS OF THE PRESS IN TERMS OF POLITICAL COMMUNICATION IN THE 2011 GENERAL ELECTION PROCESS IN TURKEY