Beyin yapısı ve sinir sistemi - GÜVEN, GÜLÇİN (Hedef CS, 2021)
İnsan beyninde neler olup bittiğini anladığımız zaman bilinçli farkındalığımız artar. Beyin ve eğitim arasındaki ilişkiyi öğrenmek eğitimciler için son derece önemlidir. Son yıllarda modern beyin araştırmaları yoğunluk kazanmıştır. Bu araştırmaların çoğunun tıp alanında çalışan nörologlar ve nöro-biyologlar tarafından yapıldığı görülmektedir. Günümüzde disiplinler arası çalışmalar tıp, psikoloji ve eğitim alanında odak noktası haline gelmiştir. Buradan yola çıkarak eğitimciler beyin temelli öğrenme, beyin dostu eğitim, sağ beyni-sol beyni geliştiren etkinlikler, çılgın nöronlar gibi konuları tartışmaya başladılar. Nöro-pedagoji, okul içi ve okul dışı mekanlarda eğitimi en iyi şekilde gerçekleştirmek için beynin işlevlerini anlamaya odaklanan bir alandır. Nöro eğitim, öğrenme deneyimini en iyi hale getirmek hedefiyle nörobilim ve pedagojinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Bu disiplin, beyin işlevlerini -beynimizin bilgiyi nasıl özümsediği, kodladığı ya da hatırladığını- anlamayı ve bunları eğitimde uygulamayı amaçlar. Bunun sonucu olarak da eğitimciler daha iyi eğitim stratejileri geliştirebilir, öğrenme ergonomisini tasarlayabilir, daha duyarlı ölçmeler sağlayabilirler.