Web tabanlı elektronik deney seti uygulaması - Yavuzçelik, Neşe Burcu (My University, 2008)
Bu tez çalışmasında güç elektroniği dersinde kullanılan azaltan ve arttıran, çeviriciler ile ilgili deneylerin web üzerinden gerçek laboratuvar ortamına erişerek yapılması sağlanmıştır. Öncelikle bu devreler hakkında literatür araştırması yapılmış ve bilgi toplanmıştır. Daha sonra .Net PIC arasında iletişimin nasıl sağlanacağı araştırılıp herhangi bir devre ile örnek yapılmıştır. İletişim yazıldıktan sonra azaltan çevirici devresi breadbord üzerine kurularak deney yapılmıştır ve web üzerinden erişim sağlanmıştır. Son adım olarak azaltan ve arttıran çevirici devrelerinin her ikisi de bir breadbord üzerinde kurulmuştur. Arayüz tasarımları tamamlanmış ve devre ile iletişim sağlanmıştır. Sonuçta uzaktan gerçek ortama erişerek deneyler gerçekleştirilip, arayüz ile deney sonuçları gösterilmiştir. In this thesis, experiments which are used in power electronic lessons and relate buck, boost, converters are provided to do reaching remote laboratory using web services. First of all, Information about these experiments are investigated. The communication between computer and PIC are provided writing a programme in Dot Net. One of experiments is established on the board and is done experiment. After that cominication between experiments and web is provided. At the end of the project the experiment boards are created. In conclusion, the system which can be reached remote laboratory and experiments can be do on web , is created.
Keywords: Elektronik Mühendisliği