Kriz iletişiminde internetin etkisi - Kuşay, Yeliz (My University, 2005)
Kriz iletişiminde internetin etkisini belirlemeye yönelik yapılan bu çalışmada öncelikle kriz ve sorun kavramlarına değinilmiştir. Krizlerin üstesinden gelmek için bir kriz yönetiminin gerekliliğine ve başarılı bir iletişimin yürütülmesi içinde kriz iletişiminin önemi anlatılmıştır. Kriz iletişiminde de teknolojik gelişmelere yönelik internetin etkisi ele alınmıştır. Ülkemizdeki surumu tespit etmek amacı ile bir anket çalışması yürütülmüştür. Özel sektöre yönelik de Mey İçki'nin yaşadığı Sahte Rakı Olayı incelenmiştir. Effect of Internet in Crisis Management In this study which aimed to determine the effect of crisis management, it has been observed first of all consepts of crisis and problem. The need of succesful communication for overcoming crises was discussed . It was also discussed the effect of internet to technological evolutions. Aim to estabilish the situation in our own country it was done a questionnare with İstanbul Municipality and Country Municipalities from govermental sector. It was observed case of Fake Rakı as an example of non governmental sector.
Keywords: Genel yönetim; İletişim; Kriz Yönetimi; Yürütmenin yönetimi