Türkiye’de otoriteryanizm: parti devleti iktidarlarının kurulması (1908-1960) - Yetkin, Engin (My University, 2018)
Türkiye’de Otoriteryanizm: Parti Devleti İktidarlarının Kurulması (1908-1960) başlıklı çalışmanın giriş bölümünde çalışmanın merkezini oluşturan temel araçlar olan siyasi partilerin tarihsel arka planı anlatılmakta ardından parti sistemleri ve parti tipolojilerinin tek-partili ve iki partili çeşitleri açıklanmaktadır.

This doctoral thesis, prepared as subject to the Department of Ataturk’s Principles and Revolution History in Marmara University Institution of Turkic Studies, investigates how the authoritarian political modes of the governments between 1908 and 1960 were established.
Keywords: 1918-1960; CHP; DP; DP. Kemalizm RPP; History; Kemalisim; Political parties; Politics and government; Siyaset ve yönetim; Siyasi partiler; Tarih; Turkey; Türkiye